KINDEREN:

10 GOEDE REDENEN VOOR MUZIEKLES

1. Kinderen die van jongs af aan muziek spelen, doen ook andere schoolvakken beter, zoals rekenen, wetenschap en handvaardigheid.
  2. Kinderen die muziek spelen, zullen merken dat het resultaat oplevert als je hard werkt, oefent en discipline hebt.
  3. Het spelen van een muziekinstrument ontwikkelt de motoriek en het creative denkproces van kinderen.
  4. Muziek helpt kinderen om actiever te luisteren.
  5. Het heeft een positieve invloed op de gezondheid en het algemene welzijn. Het verbetert tevens het uithoudingsvermogen.
  6. Kinderen leren andere culturen te omarmen via muziek.
  7. Het ontwikkelt samenwerking en gezamenlijke doelen.
  8. De algehele ervaring van het luisteren naar muziek zal drastisch verbeteren.
  9. Muziek stimuleert het actief luisteren, wat bevorderlijk is voor een scala aan dingen, van actief deelnemen aan conversaties tot het bouwen van meer bevredigende vriendschappen.
  10. Kinderen kunnen hun emoties ontdekken via muziek, wat ze kan helpen om zichzelf beter te begrijpen.

Er zijn verchillende artikelen geschreven over de voordelen van muziekeducatie. Hieronder vind je enkele links naar (engelstalige) artikelen hierover :

[contact-form-7 404 "Not Found"]